Sunday، ۲۴ Mehr ۱۴۰۱
دراپ شیپینگ، بیزینس مدلی که تقریبا بدون صرف هزینه مالی یا با کم ترین هزینه مالی، یک بیزینس با جریان درامدی بالا را داشته باشیم. کمپانی های ایکامرس معروف و بزرگی مثل Zappos, Wayfair, Fab.com , Gilt.com همگی با بیزینس مدل دراپ شیپینگ راه اندازی شده اند.
دو تا از بهترین پلتفرم ها برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی با بیزینس مدل دراپ شیپینگ، شاپیفای و ووکامرس (البته پلاگین ووکامرس در وردپرس!) می باشد.
یکی از بزرگترین مزیت دراپ شیپینگ این است که، فروش محصولات بصورت آنلاین، تنها منجر به داشتن یک وبسایت نیست، بلکه شما می توانید در سوشال مدیا یا در پلتفرم ها و مارکت پلیس های مثل ایبی، آمازون، دیجی کالا و … شروع به دراپ شیپینگ کنید.
به عنوان مقدمه ای برای شروع دراپشیپینگ نیاز هست با
بیزینس مدل دراپ شیپینگ یعنی اینکه وبسایت شما به عنوان واسطه بین خریدار و تامین کننده قرار می گیرید.
دراپ شیپینگ یک مدل بیزینس آنلاین پر سود و کم هزینه هست. چرا؟ به این دلیل که شما نیاز ندارید محصولات وب سایت تان را از قبل خرید کنید و انبار داری کنید و هزینه های شامل نگهداری و انبارداری و … را بپردازید. شما فقط وقتی کالا را می خرید که خریدار آن را از وبسایت شما خرید کنید و سپس شمااز تامین کننده کالا، با قیمتی پایین تر آن کالا را به آدرس خریدار تان می خرید. و تامین کننده، آن کالا را برای خریدار شما پست می کند. و شما از اختلاف قیمت خرید و فروش کالا سود می کنید.
تاریخچه دراپ شیپینگ برمیگردد به سال ۲۰۰۶. وقتی که وبسایت علی اکسپرس شروع به حضور در مارکت آمریکا کرد. در آن زمان کارآفرین های باهوشی پیشرو در این مسیر شدند. و شروع به فروختن محصولات تولید کننده های سایت علی اکسپرس در وبسایت شان به خریدار های آمریکایی کردند. و به خاطر قیمت بسیار ارزانی که محصولات علی اکسپرس داشت، توانستند سود بسیاری را از فروش محصولات تولید کننده های سایت علی اکسپرس در بازار آمریکا بدست بیاورند.
همان طور که گفتیم، در دراپ شیپینگ، شما نه محصولی تولید می کنید و نه درگیر پست و شیپینگ و ارسال محصولات به مشتریان تان می شوید. شما حتی محصول را از قبل خرید نمی کنید. شما فقط محصولات را در وبسایت تان با تمام جزییات لیست می کنید و قرار می دهید. و سپس هر زمان که محصولات شما به فروش رفت، درست بعد از خرید مشتری در وبسایت تان، شما اطلاعات پستی مشتری را در اختیار ساپلایرتان می گذارید و محصول را با قیمتی کمتر از تولید کننده یا تامین کننده کالا می خرید و سپس ساپلایر شما آن محصول را به آدرس پستی مشتری تان ارسال می کند.
میشه گفت که بزرگترین وظیفه شما در دراپ شیپینگ، مارکتینگ محصولات، کاستمر سرویس و ریلیشن شیپ با مشتریان تان و همکاری با ساپلایر هایتان می باشد. یک دراپ شیپر باید همزمان تبدیل به یک دیجیتال مارکتر حرفه ای نیز بشود.
بنابراین مزایای دراپ شیپینگ به قرار زیر می باشد:
نیازی به سرمایه گذاری اولیه برای تولید و خرید محصولات وبسایت ندارید و ریسکی بابت این موارد متحمل نمی شوید.
با داشتن یک وبسایت و یا سوشال مدیا و تولید محتوا و مارکتینگ، به راحتی می توانید محصولات خود را آنلاین بفروشید.
آزادی در انتخاب محصولات دراپ شیپ، آزادی در انتخاب ساپلایر ها یا تولید کننده ها، آزادی در نحوه ی مارکتینگ محصولات تان
تامین کننده های بسیار زیادی هستند که تمایل زیادی دارند با دراپشیپر ها یعنی با شما به عنوان یک دراپ شیپر همکاری کنند
چرا؟ چون در این حالت تامین کننده ، تمام فوکوسش رو روی تولید و تامین محصولات با کیفیت می گذارد و مارکتینگ و بازاریابی محصولاتش رو به عهده دراپ شیپر ها می گذارند.
دراپ شیپینگ، توسط بسیاری از ایکامرس پلتفرم ها و وبسایت ساز ها از جمله پلتفرم قدرتمند شاپیفای ساپورت می شود.هر کدام از پلتفرم های شاپیفای و وردپرس معایب و مزایای خودشان را دارند. اما برای اولین بار شاپیفای با پلتفرم قدرتمند و ساده ای که دارد، دراپ شیپینگ را برای کمپانی های دراپ شیپ، بسیار ساده کرد. اما در یک وبسایت وردپرسی با وجود اینکه پلاگین ووکامرس یک پلاگین رایگان می باشد، پیچیدگی های خودش را دارد و نیاز به دانش برنامه نویسی می باشد. بنابراین اگر از کد نویسی دانش کمی دارید و زمان برای تان مهم است توصیه ی ما استفاده از پلتفرم شاپیفای برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی تان بر پایه ی دراپ شیپینگ می باشد.
در سراسر اینترنت با یک سرچ ساده ی گوگل می توانید به هزاران سایت و بلاگ و کانال های یوتوب و … برای یادگیری دراپ شیپینگ دسترسی داشته باشید.
طبق آمار وبسایت statista.com:
فروش، آنلاین ریتیل استور ها در سال ۲۰۱۷ ۲.۳ تریلیون دلار و در سال ۲۰۲۱ نخمین زنند که این میزان به ۴.۸۸ تریلیون دلار برسد.
همچنین اگر کیورد دراپ شیپینگ رو در گوگل ترند سرچ کنید، متوجه ترند صعودی دراپ شیپینگ از ۵ سال گذشته تا الان می شوید.
اگر نمی دانید منظور از نیچ استور یا نیش استور با اسپل انگلیسی (niche) چی هست. بزارید با یک مثال براتون توضیح بدم.
فرض کنید وبسایت a.com یک وبسایت کاملا تخصصی در زمینه فروش تجهیزات ورزشی هست و وبسایت b هم یک وبسایت جنرال هست که هم تحهیزات ورزشی می فروشد و هم در کنارش محصولات دیگه مثل مثلا اسباب بازی می فروشد.
حالا اگر شما بخواهید تجهیزات ورزشی بخرید ترجیج میدید از کدوم وبسایت خرید کنید؟ بله درست کفتید . مسلما وبسایت a که به طور تخصصی در زمینه فروش محصولات ورزشی فعالیت می کند. چرا؟ چون شما میدونید که این وبسایت تمام فوکوس و تحصص اش در این زمینه هست و می تونید جنس بهتر با پشتیبانی بهتری رو خرید کنید.
باید بدونید که در راه اندازی یک وبسایت هرچه تخصصی تر عمل کنید شانس موفقیت بیشتری دارید.
به این دلیل که:
وبسایت بیلدرها و پلتفرم های ایکامرس مختلف مثل وردپرس و ووکامری شاپیفای مجنتو بیگ کامرس و …. و خیلی از این پلتفرم ها وحود داره که شما می تونید با کم ترین هزینه و با کم ترین دانش برنامه نویسی و تکنیکال ، یک وبسایت آنلاین بسیار حرفه ای برای خودتون لانچ کنید
اما همون طور که قبلا هم اشاره کردم می تونید در ابتدا بحای فروش آنلاین در وبسایت ، از سوشال مدیا و یا مارکت پلیس ها استفاده کنید
هر کدام از این مراحل مثل انتخاب نیچ و محصولات دراپ شیپ، انتخاب ساپلایرها و نحوه ی مارکتینگ محصولات ، … استراتژی ها و روش های خودشون رو دارند.
مثل هر بیزینس دیگه ای، دراپ شیپینگ هم ریسک های خودش رو داره (مثل به فروش نرفتن محصولات تون / مثل پیدا نکردن ساپلایر مناسب و یا مشکلاتی مثل شیپینگ محصولات / ریفاند و مواردی از این قبیل). اما با داشتن استراتژی مناسب / صحیح و خطا و کسب تجربه این مشکلات تبدیل به سگویی برای پیشرقت شما می شوند.
https://www.cloudways.com/blog/what-is-dropshipping/#what-is-dropshipping